Gosh

Varning! Långt inlägg!
Men roande :)


Yeah. Nu är jag trött igen.
Jobbade på en förskola igår till 4. Åkte hem, fick hjälpa mamma med städningen, sen åka och hämta syster på stationen, sen åka och sola lite, sen hem fort som fan för att äta och byta om och dra till Sticky.
En del folk hade träffats innan och förat lite, men ja kom efter de så ja mötte dem där. De åkte in astidigt och jag tyckte de va tråkigt för de skulle inte va nått folk där. Ack vad fel jag fick.
Ana min förvåning och förtvivlan när jag kommer fram och ser havet av folk som köar! Det hade för fan inte öppnat än! Men sen har jag inte varit på sticky på topfloorkväll + löne helg innan heller.
Givetvis stog mina vänner dessutom längst bak i kön.
Resultatet av allt detta var att vi fick stå i kö i en dryg timme och lyckades faktiskt missa att komma in gratis.
Väl inne fick man slå ner ett dyssin människor för att få hänga in i garderoben. Hade man tänkt igenom det bättre hade man kanske kunnat gå upp en våning och hängt in lättare.
När jag sen äntligen var inne och redo insåg jag, och alla andra, att med den tiden det tar att få beställa på sticky var det lite bråttom att köpa något innan happy hour va slut.
Jag, och några av vännerna, ställde oss vid baren och kämpade. Jag skämtar inte om jag säger att alla som stog vid baren när jag kom fick beställa innan mig. Jag vet verkligen inte vad jag gör för fel! Jag till och med klev upp på den där lilla listen för att bli längre och stog där och stirra och vifta me stålarna. 21.59 fick jag beställa. Jag fick inte riktigt vad jag beställde, men de va gott och billigt så ja sket i de. Tur i oturen.

Nu började den trevliga delen av kvällen :)
Massa vänner var där och folk jag inte träffat på aslänge var där och det var så härligt. Sir Galahad (rätt stavning?) spelade och jag tyckte synd om dem. De va aslite folk vid scenen. Ett fyllo gick upp på scen och lyckades stå kvar i flera minuter. Men man kan fan inte säga att de inte körde järnet ändå! Vilka kämpar :)
Sångaren gick ut i publiken och försökte få en kyss av en tjej. Hon banga. Jag stog där och tänkte. Kom hit för fan så ska du få dig en tungrullare som heter duga! Men han hörde inte de. Damn.

Ja, det var en bra kväll ändå. Jag och Arna fick visserligen springa från raggade pojkar, men de va rätt kul det med :)
Sen kom Arna och jag på, lite för sent givetvis, att vi måste skynda oss till tåget. Hon fick tag i sin jacka mycket fortare än jag, så hon började gå. Jag blev aningen stressad. När jag till slut fick tag i den var de typ 10 min kvar tills tåget skulle gå. Spring! Men det gick asbra :) Det kom en spårvagn helt perfekt, så jag behövde inte skynda alls. Jag hann ikapp Arna vid drottningtorget och vi kunde lugnt åka med tåget.

Ja har haft rätt svårt att sova den senaste tiden och denna natt var inget undantag. Först vakna jag och gick halvvaken ner för att kissa. När jag kom i säng igen kunde ja inte somna om ordentligt, utan låg och vred mig och drömde bitar av skumma drömmar.
Jag drömde faktiskt att jag stog i en aslång kö :) fast den här gången gick kön till en asstor rea i en grym leksaksaffär. Och det var asbra! En liten stund efter att vi ställt oss i kö kom en vakt och plockade Agnes och mig och ställde oss nästan längst fram! Tänk om de hade hänt igår...
Sen lyckades Agnes låsa in sig i affären och fick ligga still på golvet för att larmet inte skulle gå. Sen vakna jag :)

När jag väl lyckats somna knackade det på dörren. Fan. Pepsi drog igång kören och jag fick kasta på mig morgonrock och gå ner. Slamsugare. Visst, visst, ta vårt bajs! Jag bryr mig inte! Sen gick jag och la mig igen.
Jag ska börja jobba 14.30 och jobba till 9 imorgon bitti. De ska bli gött faktiskt. En lugn, skön kväll.
Imorgon fyller syster år. 21. Vi ska fira henne lite, men på kvällen ska hon iväg på en häftig grej. Jag tar inte det nu, dock. Berättar kanske imorgon eller nått....

Jag tog själv inga bilder, men jag väntar mig en hel del vackra pics från er andra :)

SLU - the place to be

Jag har precis suttit i typ en halvtimme och bara surfat runt på SLU's (svenska lantbruksuniversitetet) hemsida och drömt mig bort...
Jag vill gå där så mycket att det gör ont i mig!
Jag vill bajsa på fysikkursen för jag tycker fysik är så tråkigt och jobbigt, men om den kursen ger mig Uppsala och SLU är det så värt det att jag skulle njuta av varje sekund.
Det känns som mitt kall i livet och jag längtar så efter att det ska börja.
Speciellt efter en dag med otroligt påfrestande barn som skrek så att jag fick huvudvärk och tappade all ork.
Åh, snälla. Låt de närmsta 6 månaderna flyga förbi. Ge mig mitt MVG i fysik b. Låt mig inte glömma att anmäla mig till SLU (som om det skulle hända :)), låt mig komma in. Är det verkligen för mycket begärt?
Kanske lite.

Work it

Jag ska jobba till 6 idag.
Jag kommer va helt körd.
Bajs.

Café-Amanda

Det har blivit mycket caféande de senaste dagarna.
Igår åkte jag in till stan för att träffa Sune, Anton och Thomas och sitta på Flygarns en stund.
Det var slappt och gött.

image184

Antons öl är slut som alltid. Sunes öl är äcklig som alltid.

image185

Thomas och Apan

image186

Thomas gjorde lite progressive art med den överblivna chokladsåsen på tallriken. Utsökt.


Idag fick jag mer jobb på fritidset jag var på igår. Ska dit imorgon med. Tycker om att va på samma ställe flera dagar i rad, det känns bra att de känner igen en när man kommer också.
Efter jobbet åkte jag till Caroline och vi gick in på närmsta café.
Vi ses så sällan trots att vi bor så nära. Lite pinsamt sällan, nästan. Vi är nog lite för lata båda två.

image187

Dricka te med sugrör

image188

Dricka te med vilda ögon och självlysande hår


Nu måste jag kolla upp det där med lönen.

Mer lönetrubbel

Den här månaden har de gjort något mycket konstigt.
Jag har fått 927 kr för förra månadens arbete.
Jag kollade på min timlista och jag jobbade i alla fall 70-80 timmar, så det stämmer fan inte!
De får ett par dagar på sig att rätta till de. Jag har ändå 2 timlistor, så de kan hända att de blivit nåt snurr där, men detta ska jag verkligen ordna upp...


Mästerdetektiven

Jag träffade ex-Kalle på gymmet i helgen.
Ja, alltså, han heter fortfarande Kalle, men han är ett ex.
Det var riktigt trevligt. Jag har inte träffat honom sen han drog in i lumpen och nu ska han mucka till helgen.
Jag tycker om att träffa folk jag inte sett på länge, få höra lite lägesrapport och höra att de mår bra.
Han och hans flickvän har planer på att flytta ihop till exempel, det lät riktigt trevligt :)
Ja, anledningen till titeln är alltså att han heter samma som Mästerdetektiven. På riktigt.

Åh, ibland hatar jag att köra bil.
Jag låg i omkörning på motorvägen, körde lite för fort för att komma förbi snabbare och det lägger sig en vilde precis i röven på mig och pressar. Jag blir förbannad efter en stund och blinkar lite med bakljusen. Det är väldigt obehagligt att ha nån så nära, händer de något och jag måste bromsa blir jag hyffsat mosad.
Men han gav sig inte! Han blinkade bara tillbaka med helljusen och när jag var förbi fräste han på som fan.
Sån gör mig riktigt irriterad.
Mitt enda hopp var att det fanns nån döende i bilen så att han faktiskt hade en anledning att bete sig så.

Ang. helgen

Nu sitter jag här, dricker glögg och luktar svett.
Jag hade tänkt duscha direkt när jag kom hem, men först ville mamma att jag skulle äta och se på Parlamentet och planera veckan och dricka glögg innan de skulle lägga sig, så det blev inge me de.
Jaja, jag ska duscha, jag ska bara skriva klart först.

Jag åkte hem till Tove som satt och lugnade ner sig efter ett uttröttande dygn med lite läger och årsmöte i en sturelse hon är med i. Hon var inge vidare pigg och jag va inge vidare pigg och de va rusk-rusk-väder ute, men vi kämpade oss iväg, missade bussen och fick gå aslångt tillspårvagnen istället, allt för att ta oss till stan för en liten drickastund.
Vi hamnade i alla fall på Café Publik till slut och det var ett jättetrevligt ställe. Det var otroligt härlig stämning och förutom att de hade slut på många ingridienser till drinkarna så var det toppen. Den söta hippie-bartendern blandade ändå till egna goda drinkar till mig och Tove.
Efter en stund på Publik drog vi oss vidare till PC. Tove älskar mänligen det stället. Framför allt för att de har billiga Passoa-drinkar och lakritsshots.
Vi drack en hel del, men vi blev knappt påverkade någon av oss, vilket var skönt men mycket oväntat.
Vi kom hem till Tove och la oss lite innan 2. Tove ställde klockan på 9. Jag trodde hon sa 10. Därför gnällde jag lite när klockan ringde och jag upptäckte detta, så vi sov en timme till.

Det gjorde vi rätt i.

När vi väl kom in till stan vid halv 12 hade inga butiker hunnit öppna. I alla fall inte dem vi ville till. Så vi fick snällt köpa varsin dricka och vänta till klockan 12.
Första julklappen jag hittade var oväntat nog den till Anton.
Förövrigt blev det ett mycket intressant samtal med Anton om ifall vi skulle köpa julklappar till varran eller inte. Han tycker att vi borde men orka inte egentligen. Han sa att han inte orka köpa till alla vänner och jag sa att jag väl minsann va lite speciell i alla fall. Jag tycker att har man varit bästa vänner och tillsammans i nästan 1½ år borde man ligga hyffsat bra till. Han sa att jag inte alls var speciell. "Skönt att du är ärlig i alla fall..." sa jag. Sen påstod han att han skämta, men jag kände mig inte direkt övertygad.
Hans present blev jag faktiskt riktigt nöjd med. Den kändes helt lagom.

Jag hittade lite andra presenter också, en till min syster som fyller år nästa helg bland annat, men främst köpte jag faktiskt saker till mig själv :)
3 tröjor att ha i Tanzania, en ny rökelsehållare och 12 glas.
Det kändes helt rätt!

Man blir sjukt trött av att gå i butiker och frammåt 4-tiden var vi helt slut. Vi hade väl inte sovit överdrivet mycket heller. Så vi planterade oss på ett café och satt där och pratade och läste tidningar tills jag skulle till dansen och hon på resturang med sin familj och pojkvän.

Dansen var ju också ett kapitel för sig. Jag var otroligt opepp när jag kom dit, men det var så sjukt kul när vi väl var igång!
Vi dansade för glatta livet, alla lika engagerade och det såg så härligt och glädjefyllt ut att man måste le hela tiden. Solo-charleston är också svinkul!

Jaja, jag ska sluta tjöta nu. Härlig helg blev de i alla fall. Hoppas ni hade det med :)
Tschüss!

The Girls Are Back In Town

Nu har jag städat, tränat och ätit.
Snart ska jag åka till Tove, dumpa grejer hos henne och sen gå ut.
Vi skulle pröva det där stället på Andra Långgatan, Café nånting.
Spännande att det ligger där :P

Imorgon blir det hard core julshopping för hela slanten!
Watch out, world.

Fäääärig!

Nu har jag städat :D
Fan vad duktig man känner sig...
Nu ska jag skynda mig iväg och möta mamma o pappa vid Sportlife.

Är det bara jag, eller är de asgött att städa näck till hög musik?

Rekkvell och dysterhet

Kvällen blev lite konstig.
Min fasters man ringde och berättade att fastern är sjuk, så pappa satt i telefon en massa och var allmänt dyster.
Det blev lite reker i alla fall så för en stund var alla nöjda och snart var alla mätta.
Idolkvällen var intressant. Vilken twist att Daniel åkte ut!
Jag bryr mig inte så mycket om hur det går nu, jag förstår inte vad som händer där riktigt, men jag hoppas att Marie hamnar i final.
Idag ska jag träna och sedan åka till Tove. Borde klämma in städning och bäddning nånstnas där också. Är verkligen på tiden.
Jag är konstig när det gäller städning. Eller det kanske jag inte alls är, men jag tycker det är konstigt i alla fall.
Jag tycker som de flesta andra att det är stört tråkigt att städa, så jag undviker det till det yttersta.
Till och med min mamma har gett upp att tjata, jag tror hon prövar mig och ser hur mycket skit jag kan blunda för för att slippa ta tag i det. Svaret är en hel massa skit, faktiskt.
Men det skumma är att när jag väl sätter igång och städar, gör jag det ofta galet noggrant. När jag väl är igång är det som att en spärr släpper och jag ser varenda litet dammkorn som fienden som mååste elimineras. Tur är väl det, förståss. Hade jag gjort ett dåligt jobb när jag väl satte igång hade jag nog haft många fler husdjur än jag redan har :)

Ja, det här blev ju ett hyffsat astrist inlägg, men skyll dig själv. Det var du som läste.

Seg

Yeah, Sticky tar ut sin dagen-efter-rätt.
Det var ingen toppenkväll igår, och jag gjorde det väl heller inte så mycket bättre av att gnälla :P men det var faktiskt gött ändå. Så där lugnt och trevligt.
Jag va inte så sugen på öl igår, så efter ett par cider tänkte jag ta mig en drink. Jag beställde en mohito, osäker på om de gjorde sånna eller inte, men han nicka och blanda och tog betalt.
Det var dock inte en mohito. Det var en GinÅTonic. Fy fan va den smakar! Jag borde ju egentligen gått tillbaka med den, men de tar sån jävla tid att få uppmärksamhet i baren där att jag inte orkade. Mamma sa att ja lukta skit när ja kom hem sen :)

Ikväll ere reker. Försöker samla lite folk, men jag vet inte hur bra de går :P
Jag är nöjd bara jag får äta :)
Hör av dig om du e sugen!

Sticky tonight

Nu ska jag äntligen ut igen!
De va fan längesen nu :P
Det blir givetvis Sticky med gott folk, god dricka och goda priser.
Vi ses väl där?

Dagens citat - av flickor 4 år:

"Hihi, fröken! Vi har stoppat ner våra namnkort innan för trosorna!"
"Hihi, jaa! Vi har stoppat ner korten i snippan!"

Haha! Ja hade ingen aning om hur jag skulle reagera, men en av de andra fröknarna tog hand om det.
Fast jag fick diska korten :)

Good Ol' Days

Helgen som kommer ska ägnas åt den traditionella julklappshandeln med Tove.
Den inträffar lite extra tidigt i år eftersom att Tove ska va i Boston och hälsa på sin bror ända fram till ett par dagar innan julafton och det kändes som lite tajt om tid.
Jag hoppas bara att Haga-marknaden har hunnit dra igång, för vi går alltid där och myser och tittar och fikar.

Min och Toves relation är väldigt speciell.
Vi har kännt varandra sen vi var små dreggelmonster eftersom våra föräldrar sen urminnes tider har firat alla midsomrar och en hel del andra högtider tillsammans, så vi lekte mycket när vi var små. Jag minns dock att jag inte direkt kände henne eller tyckte otroligt mycket om henne fram tills jag var typ 12. Sommaren det året åkte jag, Tove och en drös andra ungar på vårt första kristendomsskoleläger = typ konfirmation fast man kan gå många år.
Den sommaren hittade vi verkligen varandra och sen dess har vi varit mycket tajta. Fast tajta på ett annorlunda sätt.
När vi ses klickar allt perfekt. Vi läser varandra otroligt bra, skrattar åt samma saker och håller oss med sjukligt många internskämt som ofta gör att vi är mycket svåra att umgås med. Samtidigt ses vi inte alls ofta, och jag är inte säker på att det är något helt negativt.
Missförstå mig rätt, jag älskar Tove, men jag tror inte att vi skulle va så bra vänner om vi träffades mycket mer.
Vi har aldrig bott särskillt långt ifrån varandra, hon bor på Hisingen som ligger ungefär 1-1½ timme bort, och ändå har vi med få undantag träffats mer än nån gång varannan månad. Jag har ändå gått i skola i Partille och haft ännu närmre till henne, men det har ändå inte blivit så.
Tove och jag kan prata om allt, och vi gör också ofta det. På sätt och vis kan jag väl bland tänka på henne lite som en syster. Jag har ju trots allt känt henne hela mitt liv och vi har gått igenom mycket tillsammans, men samtidigt har vi ju faktiskt träffats rätt så lite i jämförelse med hur länge vi kännt varandra.
Ja, det är knepigt det där...

Anyway, summan av kanelen blir väl till slut att jag älskar dig otroligt mycket Tove, men om vi ses för ofta finns en överhängande risk att jag dödar dig :D


Dagens funderare

För ett tag sen läste jag en kolumn i Metro som handlade om skola, prestation och uppmuntran.
Kolumnisten skrev att hon tyckte att det var konstigt att det var helt accepterat och okay att behandla olika elever olika i praktiska ämnen som idrott, slöjd eller hemkunskap men att det inte alls var okay när det kommer till teoretiska ämnen som matte och svenska. Hon tyckte att detta var mycket konstigt och att det borde debatteras och diskuteras om detta är okay eller inte.

Jag har funderat lite över det.
Jag håller med om att det är så det går till, det ser jag själv mycket när jag är så mycket ute i skolor, och jag tycker också att det är konstigt. Varför är det okay att vara olika bra på att måla och spela fotboll men inte på att skriva?
Varför uppmuntras duktiga höjdhoppare att börja träna på allvar men inte duktiga matteelever att räkna så mycket de bara orkar? Varför blir de duktiga matteeleverna istället tillsagda att ta det lite lugnt, läsa en bok eller rita något medan de andra räknar klart? En idrottslärare skulle aldrig be en elev att springa lite långsamare så att den lånsamaste eleven ska komma i mål samtidigt!

Jag förstår att de teoretiska och de praktiska ämnena är totalt olika, men det är väl också mycket därför det är så viktigt att det är lika okay att va bra på båda! Jag tycker inte att det är fel att uppmuntra en elev med bra bollsinne att börja träna handboll, vad jag tycker är fel är att elever med fallenhet för att räkna, skriva eller debattera inte får samma uppmuntran.
Jag tycker att vi i Sverige borde ta efter till exempel USA på den punkten att vi borde ha fler fritidsaktiviteter som inriktar sig på intellektet. Låt det vara okay att vara snabbtänkt. Låt det vara kul att klara ett klurigt tal. Låt det vara lika coolt att krossa på en debatt som att krossa på 60 meter.

Eller vad tycker du?

Cliffhanger

Gaaaah!!
Jag hatar cliffhangers!

Såg just senaste avsnittet av Dexter...
Fy fan va spännande det är nu.
Jävla störda människor i den serien...

Se den!

Grym

Här kommer en blandning av massa sjukt roliga klipp från shower med Jeff Dunham:


Gubben måste va en spinoff från Red Foreman eller nått, han är sjukt bra i alla fall :D


Helgen som gick

Ja du, det blev faktiskt lika kul som jag väntat mig :)
Här kommer bilderna jag lovade:

image173

On the road again...

image174

Det blev ett utdraget besök på Max

image175

Sen blev det till Blomsterlandet för att köpa blommor till Lina.
Strax innan detta tog Sune upp en vattenspruta och undare vad det var i. Alla trodde vatten, så Sune skulle bevisa att det var just vatten. Han sprutade lite i munnen och konstaterade att det faktiskt inte var vatten. Det var växtnäring.
Sen försvann han och var borta i trekvart innan vi hittade honom hög som ett hus i en kundvagn en bit bortom parkeringsplatsen.

image176

Väl i Bjärnum joinade Erik, direkt från marinen.
Han gick klädd så här på Linas show. Nej, jag skojar inte. Han gjorde verkligen det.
Folk trodde att han antingen var överklädd, fikus eller med i showen.

image177

Sen gick vi på Linas show som var toppen!
Dom var givetvis svinbra och jätteduktiga allihop :)
Fast Isak var farligt ful i sin nya frisyr á la gubbstrutt...

image178

Se så vackra de är.

image179

Efter showen skulle Lina och alla de andra på resturang för att fira premiären, så vi stack tillbaka till Linas lägenhet och gjorde det vi gör bäst - degade.
Tydligen var det nått pucko som lyckades dra ett knä ur led och fick åka ambulans. Jag måste höra med Lina hur det gick för honom att dansa efter det...

image180

Så här full och glad var Lina när hon väl kom hemsläntrandes frammåt morgonkvisten, helt utan en tanke på att hon hade gäster.
Svin.
;)

image181

Sen var det slut på Skånevistelsen och eftersom jag glömde min plånbok i min systers väska - smart som jag är - så hade jag inget körkort och Erik fick köra hem.
Han är själv mycket nöjd med den här bilden.

image182

De andra pojkarna var inte så fräsha de heller.

image183

Men jag var givetvis pigg, snygg, fräsh och glad - som alltid.

Jag glömde så klart att ta kort på Duke's Place. Det var fullt upp med annat.
Jag dansa med alla möjliga människor. Bland annat en Israel som nu var bosatt i Tyskland. Det blev ett riktigt spännande samtal med honom :)
Jag såg att det va några andra som tog bilder, så de kommer nog upp på hemsidan inom kort. Då ska jag försöka komma ihåg att lägga upp några här.
Anton fick inte hela sin födelsedagspresent igår, men han fick en Turtles-tidning med tillhörande Turtles-svettband som han blev lycklig över.
Alla har väl kommit ihåg att gratta honom?

Sammanfattningsvis kan jag säga att helgen blev mycket glad och lyckad.
Tack, älskade vänner!

Uppspelt

Jag är helt lyrisk över den här helgen!
Det ska bli så jävla ball!
Föst ska vi åka till Lina och se hennes show som kommer va grym.
Jag vet detta eftersom jag såg några andra föreställningar de hade gjort i smågrupper när ja va nere och hälsade på och detta är mycket mer genomarbetat.
Sen ska vi mysa lite med Lina på kvällen, så länge hon orkar.
Dagen efter måste vi visserligen åka rätt tidigt, men det är av en bra anledning.
Jag vet inte om Sebbe och Sune ska med, men jag ska i alla fall till Duke's Place och dansa järnet!

Den här gången ska jag pröva att föra på prova-på-kursen och de ska bli jättekul.
Men inte nog med det, Anton tar också med sig typ hela sin släkt och en massa trevliga människor från hans orkester, så de ska pröva på att dansa de med. Hur kul som helst!
Jag har dessutom grymt snygga kläder den här gången :)
Det är också Antons födelsedag på lördag, så honom ska vi gratta.

På söndag ska jag ta de lite lugnt innan jag ska på solo-charlestonkurs.
Jag missade ju första kurstillfället, men den här gången ska jag verkligen försöka gå.

Allt detta ska jag klara genom att förstänga min förkyldhet.
Det ska nog gå.

Är jag duktig ska jag ta en massa bilder på hela helgen som jag kan visa upp sen.
Nu måste jag packa ner de sista grejerna.
Bye!

Oops

Hittade en nyckelknippa i min väska idag.
Den tillhör ett ställe jag jobbat på...
Hehe...
Ska åka förbi och lämna den imorgon när jag ger mig av mot Skåne.

Det ska bli riktigt trevligt med lite roadtrip :)
Ska hämta Sebbe och Sune, sen hämta adapter hos Edvard så att vi kan lyssna på mp3 och cd i bandspelaren och sen bär det av på riktigt :)
Kul att göra nånting ordentligt nu när jag varit nästan totalt overksam hela veckan.
Jag är fortfarande lite sjuk, men jag ska knarka ner mig så att jag tar mig igenom helgen.
That's how we do it...

Scmerzen

Idag har jag varit hos tandläkaren.
Jag ringde dit om en tid för jag har haft ont i en tand i snart 2 veckor nu.
Det var mitt mest smärtsamma tandläkarbesök hittills. Usch!
Först fick ja ta sån där röntgenbild och de e ja så jävla van vid att de va inte så farligt.
Sen drog hon fram tandtråden och görade runt som en vilde och tryckte, gned, pressade och typ sågade precis där de gjorde som mest jävla ont.
Efter det säger hon att hon ska ta bort lite tandsten och säger att de kan isa lite och frågar om ja vill ha bedövning.
Äsch, man är väl en viking tänker jag och säger nej.
Det ska väl tilläggas att jag vet att själva bedövningen ofta gör mer ont än behandlingen den ges för.
Anyway, då tar hon fram borren Allan och stoppar, tillsammans med 14 andra verktyg, in den i käften på mig.
Fy fan vad ont det gjorde.
Det kändes som att hon skar i mitt tandkött med en slö morakniv.
Jag kände mig helt mörbultad när jag gick därifrån...
Nu har jag fått nått extra starkt banan-flour-gojs som gör att jag inte får äta på ännu längre tid än vanligt.
Bajs...
"Om besvären inte gått över om en vecka får du höra av dig igen så letar vi efter en annan orsak"
YEAH, RIGHT!

Drömmar och mål

Jag har sån tur.
Jag har funderat en hel del det senaste på det där med framtiden.
Det är ett riktigt skrämmane begrepp för många, men inte för mig.
Okay, jag ska inte säga att jag känner mig hellugn över det, men jag har något som väldigt många andra, speciellt i min ålder, inte har. En dröm.
Jag vet vad jag vill göra med mitt liv och jag har chansen att uppfylla det.
Så många människor mår dåligt över att de fastnar i bakvattnet av gymnasiet då de plötsligt måste välja, så till slut kanske de tar något de bara får en impuls att pröva eller det enda de tycker att de kan ta.
Något jag tycker borde göras åt detta är att prata mer med gymnasieelever om vad som händer efter gymnasiet.
Många inser inte att det då man på allvar måste ta kontroll över sitt liv.
Detta förutsätter såklart att man går gymnasiet, annars händer det mycket tidigare.

Jag vet att det inte är så för alla, men för mig har det alltid varit självklart att jag ska utbilda mig på högskola.
Jag har aldrig funderat på att t.ex. starta eget eller nått sånt, jag har alltid vetat att jag ska utbilda mig en hel jävla massa för att få ett jobb jag bestämt mig att jag vill ha.
Man kan diskutera mycket länge om varför jag alltid har tänkt så, troligen har det mycket att göra med att mina föräldrar båda är flera gånger högskoleutbildade. Mamma började som sjuksköterska och vidareutbildade sig sedan till barnmorska. Pappa utbildade sig till psykolog och sen har han inte slutat vidareutbilda sig.
Lite sån är jag också. Att gå i skolan passar mig så himla bra!
Jag behöver tider, regler och struktur.
Jag arbetar bra under press och jag tycker om att vända och vrida på problem med klasskamrater eller lärare.

Jag saknar skolan och jag ser verkligen fram emot att börja plugga "på riktigt" nästa höst. Även om jag inte kommer in på veterinärlinjen direkt, vilket kanske inte heller är så troligt, har jag bestämt att jag måste plugga något i alla fall. Jag pallar inte att bara ströjobba i ett eller flera år till.
Jag vill sätta igång med min utbildning, bli fördigutbildad och komma igång och jobba med det jag känner är mitt "kall" i livet. Töntigt ord kanske, men det känns faktiskt så.

Usch, det här blev en lång och rätt tråkig text, jag är förvånad om någon läser hela :)

Vad jag egentligen vill säga är nog att jag är mycket tacksam över att jag har ett mål och en dröm och att jag har fått "verktygen" att genomföra den.
Det och lycka till åt alla som fortfarande letar efter sitt kall.

Dexter

Jag vet, jag vet...
I princip alla har redan hypat den serien, men jag kan bara inte låta bli.
Jag fastnar rätt lätt för serier, jag tycker om den sortens underhållning, men det är inte ofta man kommer över en sån här serie.
Visst, det finns många detaljer jag stör mig på, så är det alltid, men den känns så otroligt genomtänkt, välplanerad och välgjord att man vet att så fort man tror att man vet något, vet skaparna att man har fel. Stört, eller hur? :)

Om du missat en del går den ju lätt att få tag på, annars kan du bara ringa så ska jag ge dig en lång, levande, spännande, underbar och fruktansvärd historia, jag lovar :)

SNÖ!

:D
Det är ju snö ute!
Snö som har lagt sig!
Fantastiskt!
Jag är så löjlig när det gäller snö...
Jag önkar jag hade varit vaken när det första riktiga snöfallet kom, jag tycker om att va ute och njuta av det.
Men men :)
Det ligger kanske i ett par timmar till innan det blir till slask.

Drömma

Jag kom just på vad jag drömde om i natt.
Sudenten.

Jag drömmer väldigt mycket och kommer väldigt ofta ihåg det.
Jag läste en hel del drömböcker när jag var mindre och höll på med övingar som skulle göra att man kunde styra sina drömmar och sånt, jag vet inte om det har med det att göra, men jag är bra på att komma ihåg vad jag drömmer i alla fall.
Det tycker jag är himla kul, för drömmar är alltid så störda.

Vad jag drömde i natt var att jag var på väg till studentfesten och hade en massa förberedelser innan dess att ta hand om.
Jag var på typ en förfest nånstans och jag höll på att ringa och smsa massa folk för att de skulle komma på festen. Jag var sjukt trött och vid ett tillfälle låg jag i en säng och sov. Haha, lite ironiskt att jag drömde om att jag sov :)
Jag tror det var jag och Anton som vad i nått litet rum och somnade brevid varandra.
När jag vaknade hade jag lite panik, tänk om jag skulle missa festen!
Jag och någon jag tror jag såg på tv igår begav oss.
Vi träffade på en ashet kille som min vän började stöta på och blev bra stött på tillbaka. Det visade sig att han var en kändis av nått slag som hette Robin. Han var lång, mörk, hade kortklippt afro och friserad, kort skäggväxt = sjukt snygg.
Efter ett tag gick det över till att det var jag som stötte och blev stött på av honom, men då var han inte längre snygg.
Då var han en lång, blek, finnig, tanig kille som var tråkig som fan... Så typiskt mig :P


Jag minns inte hur drömmen slutade, men jag antar att jag aldrig kom till festen, det brukar va så.
Jaja, jag tyckte bara att det var lite kul :)

Någon som vill ge sig på en drömtydning?

Just my luck

Ja, givetvis är det så att eftersom jag inte ska jobba idag ringer de som vildar och vill ge mig jobb.
Har blivit uppring 4 gånger idag.
Fan va bra...
Jag kanske ska höra av mig till försäkringskassan så att jag kan få ersättning när jag är sjuk.
Eller så kanske jag kryper in i en kokong och gömmer mig tills jag mår bättre...


Sjuk

Skit också, jag orkar inte va sjuk...
Nu har jag inte bara cp-skum röst, jag är också bajj i resten av kroppen.
Inget jobb för mig imorgon i alla fall.

Har just kollat på massa avsnitt House med mamma. Det var nått maraton på en canal+-kanal och det passade oss båda perfekt :)
Jag skulle egentligen iväg och dansa, men stannade hemma och hon skulle egentligen träna men stannade hemma, perfekt!

Jag läste ut den sista boken i Grttbjörnens Folk-serien idag.
Jag läste visserligen om dem, men som med alla riktigt bra böcker lämnas man men en viss känsla av tomhet.
Speciellt när böckerna är så stört jävla långa.
Det finns 5 böcker och även om kvalitén givetvis är lite skiftande mellan dem är det en grymt bra bokserie som jag definitvit rekomenderar!
Den allra kortaste beskrivningen jag kan ge, för jag vet att den genomsnittlige bloggläsaren har ett minimalt tålamod, är typ att den utspelar sig på tidig stenålder och huvudpersonen är en liten flicka, Ayla, som blir av med sitt folk när hon är 5 och blir adopterad av en grupp neadertalare. Detta är ju inte direkt något som händer varje dag :)
Sen får man följa hennes mycket spännande liv.
Läs dem!

Fars dag

Det har väl ingen missat?
Det är ju den stora dagen idag :)
Min pappa fick en skiva han längtat efter och lite senare ska jag överraska honom med 2 veckors gratis träning på gymmet jag och mamma går på.

Igår blev filmkväll hos Anton.
Härligt, tycker jag.
Något som inte är så härligt är att jag nu nästan tappat rösten helt.
Igår lät jag förjävligt när jag pratade, idag låter jag om möjligt ännu värre...
Jag ska försöka prata så lite som möjligt idag, men det lär väl inte gå superbra direkt.

Om en liten stund ska jag iväg med mamma och pappa och lyssna på Tove som ska predika i en kyrka i Alingsås.
Det var grymt längesen jag var på gudstjänst. Men den här kyrkan brukar ha mycket musik, så jag får hoppas på det.

Ikväll är första kurstillfället med solo carleston-kursen, det ska bli jättekul!
Jag är ju nervös över att plötsligt inte ha en förare att skylla på när det inte går så bra, men det är väl bra att jag övar på koordination och sånt där.
Dessutom kan jag applicera lite av den coola stil jag tänker skaffa mig till Lindy Hopen :)

Jag tänker säga det många gånger under veckan, men på lördag är det Duke's Place och då vill jag ha med absolut så mycket folk som möjligt.
Det är nybörjarkurs först i 2 timmar, då jag tänkte pröva på att vara förare, å jag kommer va precis lika dålig som ni :)
Var där eller var fyrkantig!
(mycket konstigt engelskt uttryck)

Just det, Hanna! Klicka bara på en av siffrorna i min besöksräknare så kommer du till sidan där du hittar dem :)


Bye bye now

Myspys

Igår blev det myspys hos Sebbe.
Sune, Sebbe och jag köpte tre filmer för 99.
Fast vi såg aldrig på dem, vi kollade lite på idol och lite på Myggan-reprisen.
Fan va trist att Kristoffer åkte ut.
Det var i alla fall väldigt mysigt och kul och sånt och Lina blev tårögd när jag pratade med henne, för hon ville så gärna va med.
Stackars barn, dom sliter så hårt nu för att bli klara med showen tills på fredag.
Då ska jag, Sebbe och Sune åka ner och titta på dem :)
Erik och min syster Emily ska också med, men Emily bor ju där nere i Skåne och Erik gör ju lumpen där, så de åker dit själva.
Erik ska dock med hem, så det kommer bli lite roadtrip till nästa helg :)
Jag tog lite bilder igår också, de blev inge vidare så klart, men jag tänkte lägga upp några ändå.
Btw, jag borde inte varit uppe så länge, fy fan vad min röst är pajjad nu...

image166

Alla är pigga och Sune är på flip-off-humör

image167

Här försöker Sebbe återgälda gesten, men lyckas så där...

image168

David var som vanligt på topp

image169

Detsamma gällde naturligtvis Vincent

image170

Erik har ryckt in och fått tillhörande frisyr


image171

Till slut var det bara jag, Sebbe, Sune...

image172

...och Viktor, som här ser ovanligt begåvad ut.

Ja, det var ännu en sån där kväll som fick en att önska att vi skulle till Porthälla dagen efter och träffas där med.
Men, för att avsluta på mest tveksamma sätt ska jag dra en klyscha;
The show must go on


Busy, busy, busy

Jag har jobbat ter dagar i rad - min längsta anställning i följd hittills - men imorgon ska jag till ett nytt ställe igen.
Igår jobbade jag 9 timmar. Stört trött efter det.
Idag började jag 7. Sjukt trött.
Imorgon börjar jag 7. Jag är dum i huvudet.

Jag slutade rätt tidigt idag, så jag åkte hem och fixa lite grejer, sen åkte jag in till stan.
Först blev det till polisstaionen där jag fixade med nytt pass inför Afrikaresan och så skulle jag lämna in kniven vi hittade i bilen.
Jag tog en bild på den innan jag stack hemmifrån också

image165

Läskig sak.
Jag fick beretta lite om händelsen och de sa att antingen skulle de hitta något som verkade relaterat eller så skulle de slänga den. Fine, det var ju ändå vad vi skulle göra också.
Sen gick jag till Lindex och kolla deras rea lite.
Hittade ett par asbra byxor inför resan :D
Jag börjar samla på mig för min nya garderob...

Efter det sprang jag ner till utbildningens hus (märk hur allting ligger inom gångavstånd i Alingsås) för att anmäla mig till vårens Fysik B-kurs. Självklart hade jag glömt ta med mig mina betyg, så de får jag gå dit med en annan dag, men nu har jag i alla fall ansökningen inne.

Jag gick till banken för att fixa en grej jag fått brev om, men kom på att det inte var min vanliga bank som hade hand om det, så det blev lite konstigt eftersom jag redan var framme i luckan och hade satt igång arbetet för den lille bankpojken, men det gick fint ändå :)

Snackade med Peter om att träffas lite idag, men han blev barnvakt så det blir väl en annan gång.
Istället ska jag och mamma in och gymma lite. Vi är så duktiga nu! Går dit minst två gånger i veckan!
Nu ska jag äta något litet så att jag inte dör av hunger sen när jag tränar.
Puss

Way out

Åh, shit vad den där facebook-killen har spårat ur nu.
Är han allvarlig tycker jag riktigt synd om honom :)
Jag har i och för sig svårt att tro att han är det, för konstigare beteende får man leta efter, men jag vet inte...
Jag orkar inte ens kopiera in vad han har skrivit.
Fråga mig nån gång när vi träffas så ska jag berätta...
Men idag har jag jobbat 9 timmar och imorgon börjar jag 7, så jag borde verkligen bege mig mot sängen nu.
Hahaha... Jag kan fan inte låta bli att le när jag tänker på det.
Vilket folk det finns!

Beatch!

Hahaha!
Oj, jag fick just årets meddelande på facebook!

Hej!
Om man går in på "View photos of Amanda" så kan man kolla på 70 olika bilder. Det e roligt att alla bilder hade kunnat gå in i mallen "Årets gråaste och tråkigaste 1998".

Ha det bra!

Hahahahaha!
Sjukt intressant skrivet!
Jag känner inte den här killen, men jag har hört hans namn.
Han är alingsåsare, så det kanske förklarar en del :)

Anyway, på detta svarade jag:

Hahaha!
Vad trevligt av dig att ta dig tid av din dag att förolämpa mig :)
Hoppas det kändes givande.

Och kom sedan på att jag borde tillägga:

Förresten rätt interssant att det verkar som att du gått igenom alla 70 när du tyckte de var tråkiga


Jag tycker verkligen att det är intressant att han tog sig tid att både titta på bilderna och skriva till mig.
Vem orkar med något sånt?
Tycker man illa om bilder man ser fortsätter man väl inte?
Tycker man att någon verkar tråkig och grå vill man väl inte starta en konversation med den personen?
Om man aldrig har pratat med någon söker man väl inte sätt att försöka få den personen att må dåligt?

Nej, jag tycker inte att den här killen verkar vidare trevlig.
Och varför skulle jag egentligen bry mig om ifall han tyckte om dem eller inte?
Dom bilderna är väl bara menade att vara intressanta för mig och dem som delar minnena med mig?
Äsch, det finns nog ingen logik i detta, så jag bryr mig inte om att fortsätta resonera.
Men men, jag tyckte det var kul att berätta om i alla fall :)

Kommentarer?

Vomit

Det är sjukt hur fruktansvärt äcklig McDonalds nya reklam är!
Jag vill fan kräkas varje gång jag ser den!
Man får se världens mest fettdrypande hamburgare förvandlas till världens mest fettdrypande köttbulle som kommer rullande mot en.
Jag kommer ju fan få mardrömmar av den!
Det är heller inte bara en fettdrypande köttbulle, man ser seriöst flera fett- och broskklumpar som sticker ut ur den.
Fy fan.
Jag kör på din metod nu, Johan, jag ska aldrig äta på McDonalds igen.

Klo

Ja, det var en klo det var fel på, sa veterinären.
Så han fick dra ut den.
Stackars Toya hade så ont innan han sövde henne.
Och sen också ett tag, för det tog längre tid än väntat för henne att somna.
Men det var häftigt att se när han drog ut klon, det har jag aldrig sett innan.
Det var en hinna som en nagel runt benet och det är den hinnan som växer.
Så nu får den växa ut igen.
Tur att det inte var värre :)
Nu sover hon ett par timmar och sen får vi väl hoppas att hon inte har för ont och inte gnager för mycket på bandaget.
Shit, vad jag längtar efter att börja plugga till veterinär

Trist

Har jobbat på förskola idag.
Det var helt okay, men barn i 4-6-årsåldern är väl inte drömmen.

Toya haltar som en galning och vi ska till veterinären med henne nu.
Stackars lilla fjanten...
Mamma tror de e nått med en klo.
Hoppas de.
Röntka koster så jävulens mycket.
Vi får väl se.

Lägenhetssökande i Göteborg del 2

Jag blev just uppringd av en kvinna om ett rum jag sökt.
Detta gällde just ett rum och inte en lägenhet, så jag var väl egentligen inte så intresserad, men jag hade slängt in en ansökan i alla fall.
Det var ett rum på 20 kvm i Vasastan på 2700/månad.
Lät helt okay, även om jag helst vill ha eget.
Hon frågade när jag tänkt att jag ville flytta in och jag sa typ januari-februari och hon sa att det var alldeles för sent, så då sa vi hejdå.
Äsch päch, det gör inte så mycket :)
Hon lät ändå inte så himla trevlig, haha!

Men det var ju kul att märka att det ger något alls i alla fall! :)

Phweew

Shit vad trött jag är!
Jag borde verkligen passa på att gå och lägga mig nu när jag är så trött.
Men problemet är att jag brukar bli så pigg av att göra kvällsrutinerna att jag inte är trött nog att somna sen när jag väl är i sängen...
Ja, det är stora svårigheter det här...

Jag har en fråga idag.
Vad gör man med vänner som inte hör av sig?
Okay, jag ska inte vara skenhelig, jag är verkligen inte världsbäst på att höra av mig, men jag försöker i alla fall.
Men det finns flera personer jag hör av mig till en del som aldrig bryr sig om att göra detsamma. Det gör ju att man känner sig lite ouppskattad...
Ta den här helgen till exempel:
Jag visste att jag skulle jobba från lördag morgon till söndag morgon, så jag hörde inte av mig om att göra något till nån. Men ingen annan visste att jag skulle jobba.
Ingen hörde av sig.
Jag ska inte säga att jag tror att jag är illa omtyckt.
Jag är väl irriterande rätt ofta, men jag kan vara rätt trevlig också :)
Det är väl snarare så att folk glömmer bort mig av någon anledning...
Jag vet att flera va iväg på konsert på lördagkvällen och ingen kollade med mig.

Missförstå mig rätt, jag går inte och sörjer över detta.
Ni som känner er träffade kan väl ta det som en hint.
Bara en liten kommentar på bloggen då och då kan göra susen.
Det gäller heller inte bara mig. Folk är för dåliga på att höra av sig i största allmänhet.
Tänk på det.

Nu ska jag göra mina kvällsrutiner på ett så sövande sätt som möjligt.
God natt

Oj...

Jag har jobbat ett dygn nu, kom precis hem.
Det är ju bra att jobba dygn, speciellt på helgerna eftersom det ger mer pengar, men det är allt bra långtråkigt...

Mamma och pappa hittade en kniv i bilen.
Min fripassagerare Mats glömde den där.
Det är ingen liten fickkniv direkt.
Det är en typ 13 cm mördarkniv.
Man kan ju fundera över vad han hade tänkt göra med mig...


Spänning i vardagen

Åh, shit vad konstigt det blev...

Efter träningen fick Lina tag i mig och berättade för mig att jag skulle åka till Sebbe för lite trevligt mys.
Det blev en sån där gammel goding med Sebbes föräldrar :P
Vi kollade på MTV galan och klagade på allt och alla, precis som det ska va.
När klockan började bli läggdags gick jag till tåget och åkte till Alingsås.

Väl i Alingsås gick jag till bilen för att köra den korta, harmlösa biten hem till mig.
Så blev det dock inte.
Medan jag stog och skrapade rutorna kom en man framvinglandes till mig och frågade om han fick fråga något.
Visst.
Han sa att han var en snäll man som inte ville något illa, men om jag vile vara så snäll och köra honom hem skulle han ge mig pengar.
Jag var inte så intresserad av pengarna, men jag har en stor svaghet för att hjälpa till och tro det bästa om människor, så jag sa ja. Vad jag inte tänkte på var att hans hus låg en bit utanför civilisationen och att det skulle bli mycket mörkt och ensligt där. Tabbe av mig.
I alla fall, vi klev in i bilen och körde iväg.
Då började han prata om att han behövde cigg och mat och frågade om vi inte kunde stanna nånstans så att han kunde köpa det.
Först ville jag inte det, men sen föreställde jag mig hur han satt hemma med inget utom snus och öl i kylskåpet och svalt. Jag var tvungen att köra till en mack.
På väg till macken ville han visa mig sina tatueringar och då fick jag även syn på hans armbåge. Ajajaj...
Den såg ut som de flesta armbågar förutom i det avseende att den hade en knöl stor som en liten knytnäve på sig. Jag blev orolig och sa att han borde åka till sjukhuset och kolla på den där. Nej nej sa han, jag skär bara bort den när jag kommer hem.
Hehehe... bra idé...
Jag sa att jag skulle ringa till min mamma sjuksköterskan medan han gick in och handlade på Statoil, och så gjorde vi.

Mamma blev kanske inte så glad. "Hej mamma, förlåt att jag väckte dig, men jag har plockat upp en dyngrak liftare med en blodig tennisboll på armbågen"
Vi bestämde i alla fall att jag skulle försöka övertala honom att åka till sjukhuset men eftersom han troligen inte skulle vilja det fick jag bara köra honom till avfartsvägen och inte in på nån småväg, sen fick han gå själv.
För att inte dra ut på detta allt för mycket - även om det hände en del intressanta saker på vägen dit - så kan man väl säga att det var sagt och gjort.
Jag stannade där jag hade bestämt att släppa av honom och han började tjafsa.
Jag hade mamma i luren och det kändes ju lite skönt. Hon och pappa hade gått upp, klätt på sig och var redo att komma till min räddning.
Han ville dels att jag skulle komma hem till honom och lyssna på lite skön musik och dricka te och dels att jag skulle köra honom hela vägen till huset.
Nix pix, sa jag.
Jag blev lite stolt över mig själv. för han försökte verkligen och man kan aldrig vara säker på fullt folk, han skulle kunnat klicka till och blivit aggressiv, men jag vidhöll att jag inte tänkte köra längre och att han skulle hoppa ur.
Till slut gjorde han det och jag kunde köra hem.

Väl hemma väntade mamma och pappa. De var ju inte arga, men det är klart att jag skrämt upp dem lite.
Pappa sa att jag var dum och att jag borde ha dumpat honom på Statoil.
Mamma sa att hon säkert hade plockat upp honom också, men att hon är starkare än jag och kanske hade kunnat försvara sig.
Min goda tro och mitt otroligt överflödigt stora samvete har ställt till problem för mig genom hela mitt liv, men det här var kanske en av de dummaste grejerna jag gjort...
Jaja, jag fick ju i alla fall en glass. Han köpte den till mig på macken :)

Tro det eller ej, detta var en mycket detaljlös skildring, fråga om det och jag ska berätta en härligt korkad historia :D


Fint

Hade tänkt skriva det för ett par dagar sen, men det får väl bli nu istället.
Edvard tar en hel del bilder som han lägger upp på sin bilddagbok.
Han leker även lite med PS och sånt och det blir rätt kul grejer :)
Jag har försökt ta bilder därifrån flera gånger, men det går inte så bra.
Bilder från när vi var och tittade på Ljus i Alingsås häromdagen finns i alla fall där, dom blev fina :)
Och ni andra fotografsuckers kan ju titta lite på vad ni missade att fota.
Tyvärr tog hans batterier slut efter typ en kvart, annars hade det nog blivit mer.


Party over here

Yes, igår var det Halloween och givetvis hade Caroline sitt traditionella party.
Jag har inte tid att lägga in nån bild igår, men här kommer ett bildspel på hela kvällen:


image151

Jag var mafioson Miguel

image152

Och jag var bad-ass

image153

Askungen, Rockabilly brud, rödluvan och inte vargen, utan en pudel.

image154

Pudeln hette Love

image155

Här har vi Jesus aka Jakob

image156

Efter ett tag fick Love för ont av att vara varg. Då blev han Rödluvans mormor istället

image157

Yes...

image158

Dockan

image159

Malin som 80-talsdunkare

image160

Siri och Liv

image161

Simon och en liten Buddhistisk pojke aka Elsa

image162

Nu börjar det bli sent...

image163

Nils

image164

Jag fick ett riktigt oktoberregn över mig. Ett sånt där regn där man inte märker att det regnar förrän man är dyblöt. Eller ös-dugg, som jag brukar kalla det. Hejdå, oktober!


Det var en mysig fest. Jag fick godis av Caroline som hon köpte i Tjeckien :) Det ska jag mumsa på idag.
Det var kul att träffa de gamla ung vänstrarna. Det var kul att träffa de flesta :)
Jaja, nu ska jag ta mig upp lite mer och göra lite mer av dagen.
Kanske ska träffa Lina och Sebbe idag. Najs.

RSS 2.0